Bezglutenowe ciasto marchewkowe z wegańskim kremem

Ciasto to jest przepyszne! Wilgotne, z delikatnym posmakiem marchewki i cynamonu, przypraw korzennych. Frosting smakuje jak mieszanka sernika i puddingu – jest zwarty i bardzo kremowy. Ciasto to jest idealne na okres świąteczny albo dla każdego, kto kocha wszelkie marchewkowce! Ten jest idealny i najpyszniejszy, jaki kiedykolwiek zrobiłam ❤️

Ciasto marchewkowe z kremem
(wegańskie, bezglutenowe, bez cukru)
duża blacha | 15 min przygotowania + 45 min pieczenia






5. Ciasto udekoruj frostingiem (przepis poniżej) i kawałkami orzechów włoskich. Możesz również użyć startej marchwi, rodzynek.

Wegański „cream cheese frosting”


31 grudnia, 2020 @ 3:30 pm
Ciasto wyszło za twarde. Za dużo mąki
1 stycznia, 2021 @ 8:09 pm
a z jakiej mąki korzystałaś? każda mąka ma swoją indywidualną wilgotność i właściwości, dlatego takie sytuacje się mogą zdarzać 🙈. Chociaż jesteś pierwszą osobą, która mi coś takiego zgłasza, więc jestem ciekawa z jakiej mąki korzystałaś 🙂