Kawa śniadaniowa

Ostatnio tłumaczyłam Ci, że kawa jest naprawdę zdrowa (kliknij, żeby przeczytać artykuł). Teoria musi przełożyć się na praktykę, więc dziś dzielę się z Tobą cudnym przepisem.
Wiadomo, rano cappuccino albo espresso, ale co, gdy przychodzi ochota na słodką rozpustę śniadaniową? Kawa, którą się z Tobą dzielę jest TAKA PYSZNA! Smakuje, jak nagroda za dzielnie rozpoczęty dzień pełen pracy. Smakuje, jak pocieszenie, że weekend się jeszcze nie zaczął. Smakuje, jak piękne rozpoczęcie lub zakończenie weekendu. Smakuje tak, że nie chce się z tego smaku rezygnować.
1 świeżo zaparzone espresso
garść (3-4 łyżki) orzechów nerkowca
2-3 łyżki nasion konopnych (łuskanych)
4 świeże daktyle (można zastąpić suszonymi)
1 banan
1 szklanka dowolnego mleka roślinnego (dla mnie owsiane wymiata!)
Do rondelka wlej mleko roślinne, dodaj orzechy nerkowca. Doprowadź do wrzenia. Zaparz kawę. Wrzuć wszystkie składniki do blendera, zmiksuj, pij i czuj Roślinną Moc! 😀