Sekcja 3: Nauka przez praktykę

Warsztaty żywieniowo-kulinarne

photo-1466027575040-12134f1397fa
photo-1507927873492-d0f03092eed7

Jeśli jesteś zainteresowana/zainteresowany takimi warsztatami, zbierz grupę osób i się do mnie odezwij – wtedy wspólnie poszukamy miejsca i zorganizujemy taki warsztat.

Jeśli jesteś właścicielem placówki/restauracji, w której chcesz przeprowadzić taki warsztat – napisz lub zadzwoń.

Moją pasją od dziecka jest gotowanie. Od lat, z wielkim sukcesem i pasją wymyślam przepisy, które wykorzystuję zarówno w życiu codziennym, jak i dietach przepisywanych Pacjentom.

Bardzo lubię dzielić się tą wiedzą i umiejętnościami z innymi, stąd też pomysł na takie warsztaty. Miałam już przyjemność prowadzić kilka – cieszyły się one dużym sukcesem i zadowoleniem Uczestników.

Jak wyglądają warsztaty?

Zawsze składają się one z 2 części: teoretycznej i praktycznej.

Część teoretyczna to wykład na dany temat realizowany później w praktyce (np. Zdrowe alternatywy cukru i zdrowe słodycze). Po wykładzie zawsze jest czas na dyskusję i omówienie tematów, które interesują Uczestników.

Część praktyczna odbywa się w kuchni:

  • Uczestnicy dzielą się na grupy,
  • tłumaczę co będziemy robić i w jaki sposób, za pomocą jakich narzędzi, ile czasu nam to zajmie,
  • każda grupa dostaje przepis i/lub listę zadań,
  • w momentach czekania np. aż potrawa się upiecze, kontynuujemy dyskusję na temat przewodni i/lub na inne tematy żywieniowe,
  • wspólnie degustujemy stworzone pyszności.

Jeśli jesteś zainteresowana/zainteresowany takimi warsztatami, zbierz grupę osób i się do mnie odezwij – wtedy wspólnie poszukamy miejsca i zorganizujemy taki warsztat.

Jeśli jesteś właścicielem placówki/restauracji, w której chcesz przeprowadzić taki warsztat – napisz lub zadzwoń.

Nazywam się Dominika Molenda i jestem dietetykiem, dźwiękoterapeutką oraz początkującą zielarką. Pasjonuje mnie leczniczy potencjał pokarmów roślinnych oraz ziół i dzikich roślin. Obecnie dokształcam się na rocznym kursie zielarskim, aby poszerzyć moje kompetencje. Pasjonuję się robieniem domowych kosmetyków i mazideł oraz mydeł. Kocham gotować - to moja pasja od dziecka. Gram na gongach, zajmuję się poszerzaniem świadomości. Jako holistyczny dietetyk, pomagam pacjentom wykorzystywać leczniczą i prewencyjną moc pokarmów roślinnych. Uwielbiam przebywać wśród natury i czerpać z niej moc do działania! Kliknij, aby dowiedzieć się o mnie więcej.

Cześć! Świetnie, że tu jesteś.

Nazywam się Dominika Molenda i jestem dietetykiem, dźwiękoterapeutką oraz początkującą zielarką. Pasjonuje mnie leczniczy potencjał pokarmów roślinnych oraz ziół i dzikich roślin. Obecnie dokształcam się na rocznym kursie zielarskim, aby poszerzyć moje kompetencje. Pasjonuję się robieniem domowych kosmetyków i mazideł oraz mydeł. Kocham gotować – to moja pasja od dziecka. Gram na gongach, zajmuję się poszerzaniem świadomości. Jako holistyczny dietetyk, pomagam pacjentom wykorzystywać leczniczą i prewencyjną moc pokarmów roślinnych. Uwielbiam przebywać wśród natury i czerpać z niej moc do działania! Kliknij, aby dowiedzieć się o mnie więcej.

Kontakt

  • slajd5-min
  • slajd3-min
  • slajd4-min