PRZEPISY KULINARNE: SŁONE

Makaron z pokrzywą i skrzypem [zielskie zbiory]
Pokrzywa i pędy skrzypu polnego to smaczne i bardzo zdrowe surowce, które można wykorzystać w pysznej wiosennej kuchni <3.

Zielone curry z boczniakami, batatami i szpinakiem
To curry jest banalne i szybkie w przygotowaniu – praktycznie robi się samo! Możesz dodać do niego wszystkie ulubione warzywa. Daj się ponieść wyobraźni (i zawartości lodówki)!

Zupa pomidorowa z lanymi kluskami orkiszowymi
Jej zrobienie to tylko 15 minut i niewiele składników. To idealna wegańska wersja zupy pomidorowej, a lane kluski pasują do niej idealnie!

Bezglutenowe bliny gryczane
Te bliny mają chrupiącą, lekko tłustą skórkę i są puszyste w środku. Naprawdę nie potrzeba do nich tony masła i jajek! Są tak przepyszne, że uwielbiam je jeść bez dodatków! Przekonaj się sam(a).

Pesto bazyliowo-pistacjowe z nasionami konopnymi
Prawdziwe, pyszne, bogate i aromatyczne pesto w wersji wegańskiej, które smakuje tak, jak powinno – przyjemnym, słonecznym dniem w Italii!

Boczniaki z tofu, szpinakiem i kapustą
Jeśli lubisz wszelkie gulasze i bigosy, to jest to potrawa dla Ciebie! Aromatyczna, rozgrzewająca – w sam raz na jesienne dni.

Dyniowo-ziemniaczane gnocchi z kremowym sosikiem boczniakowo-szpinakowym
Miękkie, pulchniutkie, rozpływające się w ustach kluseczki w bardzo aromatycznym i kremowym sosie – idealne danie na jesienną słotę!

Tofucznica najpyszniejsza
Alternatywa dla typowej polskiej jajecznicy, którą z powodzeniem możesz zastosować, gdy najdzie Cię ochota na „klasyczne” smaki.

Pieczona dynia Hokkaido z tofu, sezamem i czosnkiem niedźwiedzim
Aromatyczne, pikantne danie z Królową jesieni – dynią Hokkaido. Sos sojowy, sezam i czosnek niedźwiedzi nadają jej charakteru!

„Bekon” ryżowy
Pyszne chrupiąco-ciągnące ryżowe paski, które są słodko-słone, wędzone i aromatyczne.