ROŚLINNE PRZEPISY KULINARNE

Proste ciastka owsiane z płatkami quinoa, cynamonem i rodzynkami
Są słodkie i delikatnie chrupiące, pachną cynamonem i skórką pomarańczową. Jedzenie ich to prawdziwa, zdrowa przyjemność!

Orkiszowy naleśnik nasączany syropem pomarańczowo-cynamonowym
Słodki, miękki, aromatyczny naleśnik ze śmietanką z nerkowców i słonecznika oraz syropem daktylowym. Tego cytrusowo-korzennego smaku nie da się zapomnieć!

Zupa pomidorowa z lanymi kluskami orkiszowymi
Jej zrobienie to tylko 15 minut i niewiele składników. To idealna wegańska wersja zupy pomidorowej, a lane kluski pasują do niej idealnie!

Bezglutenowe ciasto marchewkowe z wegańskim kremem
Marchewkowce zawsze kojarzyły mi się z Zimą. Ten jest z dużą ilością korzennych przypraw i wyśmienitym kremem na wierzchu – ciężko się od niego oderwać <3

Bezglutenowe bliny gryczane
Te bliny mają chrupiącą, lekko tłustą skórkę i są puszyste w środku. Naprawdę nie potrzeba do nich tony masła i jajek! Są tak przepyszne, że uwielbiam je jeść bez dodatków! Przekonaj się sam(a).

Zdrowsza szarlotka sypana
Jest to jedna z najłatwiejszych do zrobienia szarlotek, wypełniona jabłkami po brzegi! Przygotowana w zdrowszej wersji jest przepyszna – chrupiąca, kremowa, aromatyczna i rozpływa się w ustach.

Pesto bazyliowo-pistacjowe z nasionami konopnymi
Prawdziwe, pyszne, bogate i aromatyczne pesto w wersji wegańskiej, które smakuje tak, jak powinno – przyjemnym, słonecznym dniem w Italii!

Boczniaki z tofu, szpinakiem i kapustą
Jeśli lubisz wszelkie gulasze i bigosy, to jest to potrawa dla Ciebie! Aromatyczna, rozgrzewająca – w sam raz na jesienne dni.

Dyniowo-ziemniaczane gnocchi z kremowym sosikiem boczniakowo-szpinakowym
Miękkie, pulchniutkie, rozpływające się w ustach kluseczki w bardzo aromatycznym i kremowym sosie – idealne danie na jesienną słotę!

Kruche ciasto z kremem karmelowym, owocami i kruszonką
Uniwersalne ciasto, które można przygotować na 1001 sposobów, w zależności od sezonowości owoców, dostępności mrożonych i upodobań smakowych.