ROŚLINNA CZYTELNIA

Kombucza (kombucha) – probiotyczna kultura grzybowo-bakteryjna
Przeczytaj kompletne kompendium wiedzy o napoju , który jest zbawienny dla naszego układu pokarmowego, organizmu i samopoczucia, a ponadto „grzybek” go produkujący potrafi przeżyć w kosmosie w warunkach zbliżonych do marsjańskich! Naukowcy pracują nad robieniem z niego sztucznej skóry i opakowań dla żywności, a i pewnie w przyszłości powstanie jeszcze więcej zastosowań!

Królowa jesieni: DYNIA – właściwości odżywcze i zdrowotne
Niepozorna, a bogata w składniki bioaktywne i odżywcze. Przeczytaj, jak wielki wpływ ma w regulacji naszego zdrowia!

Kawa a zdrowie. Międzynarodowy dzień kawy!
Kawa – italofilski napój Bogów <3 Oczywiście ta prawdziwa, ziarnista, zmielona, a nie rozpuszczalna. Przeczytaj, jakie pozytywne właściwości, oprócz cudownego smaku, ma dla Twojego organizmu!
1 2